





Hver gang man henter seg en kopp kaffe fra selskapets kaffemaskiner kan man lese på skjermen om hvordan kaffepengene brukes til å bygge utdanningssenter i Uganda. Eller brønner i Etiopia. Og dessuten detaljer om hvordan kaffen er klimakompensert – og hvor mange trær som er plantet.
I kantina stekes soppen som er dyrket i kaffegruten fra maskinene.
Et kaffeselskap som er bærekraftig, tar samfunnsansvar og som lager «byens beste kaffe»? Ja, dette er ideen til to middelaldrende karer i Bærum. Og nå er bedriften i ferd med å gjøre det stort.
– Vi er heldig som nettopp kunne signere enda en storkontrakt denne måneden, sier en fornøyd Erik Låbakk, eier og gründer av King Coffee. De har nettopp signert avtalen med IT-selskapet Atea.
– Tiden er overmoden for nye modeller, og vi tror folk vil omfavne foretak hvor bærekraft og samfunnsansvar er det sentrale – ikke bunnlinja, sier Låbakk.
Dersom King Coffee nå virkelig lykkes med sitt prosjekt, har de ingen planer om å ta ut store overskudd til seg selv. Det er hele ideen med bedriften, forklarer Låbakk.
– I tillegg har bedriftsmarkedet en forventning om jevn kvalitet. Kaffen er et resultat av blandinger av kaffe fra flere farmer. Å blande er gjengs metode for å unngå svingninger, fordi kaffe fra en kaffebonde vil variere mye fra avling til avling.
– Derfor er det nest beste alternativet å bruke sertifisert kaffe og bønner, av høy kvalitet, som gir kaffebonden mer penger. Når det er sagt, så arbeider også vår leverandør Arvid Nordquist med å inngå langsiktige samarbeid med farmer for å utvikle dem og området de opererer i.
Les hele artikkelen fra Dagbladet her…