Kaffekonger stakk av med Bærum kommunes nye miljøpris

Juryen er imponert over King Coffee sitt helhetlige syn på klima, miljø og inkludering. De har tatt hensyn til hele produksjonskjeden for kaffe og har med et kritisk blikk og bærekraftig vurdering av råvarer, transport, omsetning, distribusjon og håndtering av avfall tatt for seg alle ledd i sin, sa Hammer Krog i talen sin.
Foto: Karl Braanaas

Onsdag delte Bærum kommune ut sin nye klima- og miljøpris til King Coffee.

Kaffeleverandøren trakk det lengste strået av de fire nominerte. De øvrige nominerte til klima- og miljøprisen, som kommunen har kalt for Klimaklok 2019, var Øvrevoll Galopp, Stabæk Fotball og Idun Winge.

Prisen, som er på inntil 300.000 kroner, ble delt ut av ordfører Lisbeth Hammer Krog.

– Juryen er imponert over King Coffee sitt helhetlige syn på klima, miljø og inkludering. De har tatt hensyn til hele produksjonskjeden for kaffe og har med et kritisk blikk og bærekraftig vurdering av råvarer, transport, omsetning, distribusjon og håndtering av avfall tatt for seg alle ledd i sin, sa Hammer Krog i talen sin.

– Det kan nevnes at kaffemaskinene de setter ut hos kundene har en skjerm som, mens kaffen brygges, presenterer prosjekter King Coffee kan støtte når du drikker kaffe de leverer, la hun til.

Kaffeleverandøren fikk også skryt for at de samler inn kaffegrut som igjen blir benyttet til miljø- og klimavennlig produksjon av østerssopp.

 

 

Enstemmig jury

Juryformann, Morten Skauge (H), støtter fullt ut de positive ordene fra ordføreren og mener King Coffee fortjener prisen.

– Det kom inn mange gode forslag på kandidater, men det er en enstemmig jury som står bak beslutningen om å tildele Bærum kommunes klima- og miljøpris for 2019 til King Coffee, forteller Skauge, og fortsetter:

– King Coffee fremstår som en foregangsbedrift for hvordan man kan ta i bruk markedet til å ta klima- og miljøansvar lokalt, med globale ringvirkninger. Virksomheten oppfyller flere av de viktigste målsetningene i kommunens klimastrategi, blant annet involvering av innbyggere og næringsliv og utvikling av ny teknologi og klimavennlige løsninger.

Stor anerkjennelse

Det var selvfølgelig en fornøyd prisvinner som mottok beviset på Klimaklok 2019-prisen.

– Det er en stor anerkjennelse for oss. Vi ønsker å forandre verden gjennom forretninger, det er en tøff og lang kamp, og vi er i ferd med å lykkes. Vi går langt når det gjelder bærekraft og samfunnsansvar, men det gjør vi med glede, sier daglig leder, Erik Låbakk.