Hopp til innhold

Derfor bør du velge King Coffee

Når du drikker kaffe på kontoret – tenker du på reisen den har foretatt før den havner i koppen din? Hva om vi forteller deg at kaffen du velger kan forandre livet til bonden som dyrker den? Ja, har du tenkt på at kaffen smaker bedre når du kan nyte den med god samvittighet?

På verdensbasis gir kaffeindustrien arbeid til 100 millioner mennesker. Av disse finnes det omtrent 30 millioner kaffebønder. Felles for de fleste av dem er at de driver småskalabruk, og selv små endringer kan få store og fatale konsekvenser. Det sies gjerne at kaffe produseres i de fattigste landene, og drikkes i rikeste. Dette har gjort at kaffebransjen møter store utfordringer.

Bøndene bor og lever under utfordrende forhold, og trues i tillegg av klimaendringer. Likevel er vi ikke villige til å betale for å løfte dem ut av fattigdommen, og vi vil i hvert fall ikke dele fortjenesten med dem.

Dette ønsker vi i King Coffee å gjøre noe med, og det kan du også. Sammen kan vi endre liv – kopp for kopp.

Er kontorkaffen din bærekraftig?

Alle som leverer kontorkaffe sier de er bærekraftige, men hvordan står det til – sånn egentlig? Joda, de aller fleste leverandører har bærekraftig, rettferdig og sertifisert kaffe, men: De har gjerne flere varianter av rimeligere og usertifisert kaffe, og da forsvinner hele poenget med å være bærekraftig og vise samfunnsansvar. Det de gjør er å gi med den ene hånden og ta med den andre. Dessuten – sertifisert kaffe bør være et minimum, men det er langt fra nok.

Vi i King Coffee utfordrer de store med tanke på samfunnsansvar og bærekraft, og gjennom beviselige handlinger har vi satt en helt ny standard innen kontorkaffe – og bidraget ditt starter i det øyeblikket du brygger din første kaffekopp.

Rent vann + utdanning = Kafferegnskapet

Der andre regnskap gir deg en oversikt over inntekter, utgifter, kostnader og eiendeler, forteller Kafferegnskapet hvordan du og bedriften din helt konkret hjelper de som produserer kaffen din til å få et bedre liv. Og det gjelder ikke bare bøndene selv, men landsbyene og områdene de bor i også. Hjelpen gis der verdiene skapes.

En gang i året får dere dokumentasjon på hva kaffen dere drikker har bidratt til.

 • For hver kaffemaskin du leier av oss, går de tre første månedsleiene til Kirkens Nødhjelp. Pengene brukes til å bygge brønner i Berehet i Etiopia, kaffens hjemland, slik at de som produserer kaffen din får rent vann. Dette har blant annet bidratt til at sykdommer har blitt redusert med 80 prosent.
 • For hver kilo kaffe du kjøper, får Right To Play 10 kroner til sitt prosjekt som vil gi barn i fattige kaffeland utdannelse. Kundene våre har allerede finansiert et fullt utstyrt utdanningssenter i Uganda. Der går 200 barn daglig i barnehage og på førskole, og 100 kvinner får delta på voksenopplæring.

Og istedenfor å bruke pengene på reklame med ymse filmstjerner, velger vi heller å gi pengene direkte til de som faktisk trenger dem. De som sørger for at du kan nyte kaffen din – hver dag.

Hittil har kundene våre bidratt til at

 • 3026 mennesker i Etiopia har fått tilgang på rent vann
 • 4873 jenter og kvinner i Uganda har fått og får utdannelse

Og slik kan du og bedriften din bidra

 • 1 kaffemaskin gir inntil 34 mennesker rent drikkevann resten av livet
 • 50 kilo kaffe gir 4 barn lek, barnehage og førskole de neste 10 årene
 • 120 kilo kaffe gir 5 kvinner voksenopplæring de neste 10 årene

Alt i alt betyr dette at sammen med King Coffee kan du og bedriften din bli med og løse fire av FNs 17 bærekraftsmål

 • God utdanning
 • Rent vann og gode sanitærforhold
 • Ansvarlig forbruk og produksjon
 • Samarbeid for å nå målene

Kvalitet på kaffe, maskiner og service

Det nytter ikke å være aldri så bærekraftig, rettferdig, samfunnsansvarlig og medmenneskelig dersom vi ikke serverer deg skikkelig god kaffe. For om du ikke liker kaffen vår, drikker du den ikke, og da er jo hele tanken bak meningsløs.

Kaffen du får fra oss er i høykvalitets premium laget på Arabica-bønner. Disse er kjent for søt, myk og god aroma, med smak av karamell, sjokolade og nøtter. Det betyr at du får bedre balansert syrlighet, og mindre bitterhet.

Kvalitet er også viktig på kaffemaskinene våre. De er bygget for å vare, hvilket jo også er viktig med tanke på bærekraft. Og uansett om du foretrekker kaffe eller espresso, med eller uten melk, har vi maskiner som gir deg akkurat det du ønsker.

Når vi har skrytt av kaffemaskinene våre, er det jo litt farlig å nevne service. Det vi likevel kan fortelle er at vi sørger for at du alltid skal ha byens beste kontorkaffe tilgjengelig for kollegaene og kundene dine. En gang i måneden kommer vi på besøk, og sjekker at alt fungerer som det skal. Og om uhellet skulle være ute og kaffemaskinene ikke gir deg det sorte gullet, lover vi å være raskt på pletten.

God samvittighet og varig ettersmak

Alle er opptatt av bærekraft. En av måtene å vise det på, er valget dere tar når det gjelder leverandør av kontorkaffe. Hver eneste kopp du drikker fra King Coffee gjør en positiv forskjell. Som vi pleier å si: Gjør riktig, gjør godt.

Vi våger å påstå at ingen kaffeleverandører er grønnere enn oss, og at ingen tar større sosialt ansvar enn oss. Derfor tror vi at både kunder og kollegaer vil sette mer pris på King Coffee enn andre leverandører.

Kaffe er best uten bismak – den skal smake godt. Og den skal fortsette å gi deg varig og god ettersmak lenge etter du har drukket den.

Alt du gjør, handler om valgene du tar – velger du kontorkaffe fra King Coffee, velger du å gi mennesker et bedre liv.

 

Fun facts om kaffetall

 • Totalt produseres det 10 millioner tonn kaffebønner hvert år.
 • Norge importerer 50 000 tonn kaffe – det er 0,5 prosent av verdens forbruk(!).
 • Én kaffebønne inneholder cirka dobbelt så mange smaksaromer som vin.
 • For å lage én kilo kaffe går det med mellom 4000 og 5000 kaffebønner.

Vil du være med på å gjøre verden til et bedre sted – og gjøre medarbeiderne dine stolte? Ta kontakt med oss i King Coffee.