Hopp til innhold

Kaffen vår

Vi er stolte av å tilby kaffe som er handlet direkte fra gårdene og brent lokalt i Oslo av Nord Kaffe. Nord Kaffe er et av Norges mest anerkjente brennerier, kjent for sin høye kvalitet og sitt engasjement for kaffehåndverk. De driver tre kaffebarer i Oslo og har fostret Norgesmester i barista tre år på rad (2022, 2023 og 2024).

For oss er det helt avgjørende å samarbeide med lokale selskaper som deler våre verdier – både når det gjelder kvalitet og samfunnsansvar. Å handle direkte fra gårder og samarbeide med et brenneri som ligger i hjertet av Oslo, er et ekte lokalt valg. Vi tror på at nærhet og fellesskap skaper de beste resultatene, og vi er glade for å kunne tilby deg kaffe som både smaker godt og er laget med omtanke.

Sammen med ekspertene i Nord Kaffe er det investert utallige timer ved kaffebrenneren og ved kaffemaskinene våre. På den måten har vi funnet frem til kaffe vi er stolte av å kunne tilby deg og bedriften din.

Fra oss får du derfor ekte spesialkaffe med full sporbarhet – en rettferdig handel som ikke bare smaker bedre, men også støtter kaffebønder i å opprettholde høy kvalitet på kaffen de leverer, og et tryggere liv for seg og familien.

Slik brennes kaffen din

Kaffen brennes etter nøye utviklede profiler for å få frem maksimalt smakspotensial, med fokus på sødme, balansert syre og lav bitterhet. Dette sikrer at kaffen du får er like god hver gang. Siden de rå bønnene i utgangspunktet har høy kvalitet, kan Nord brenne kaffen litt lysere slik at den får et rikere smaksbilde enn du er vant til. 

Hvordan kaffen brennes påvirker smaken og aromaen. Måten de gjør det på hos Nord Kaffe er delvis hemmelig, men her er prosessen i korte trekk:

  • Kaffebønnene er møysommelig utvalgt for å få best mulig resultat fra brenningen. Ujevn størrelse og skadede bønner gir usmak.
  • De rå kaffebønnene slippes inn i en roterende trommel som forvarmes til ca. 200 grader. Da synker temperaturen i trommelen til rundt 65 grader før den begynner å stige igjen. Trommelen beveger seg hele tiden, slik at bønnene får jevn brenning.
  • Når kaffebønnene blir omtrent 150 grader begynner de å endre farge og gjennomgår den såkalte Maillard-reaksjonen. Det er den som gir farge, lukt og smak til blant annet brød, karamell, kjøtt, pommes frites – og kaffe. I denne fasen utvikler det seg hundrevis av aromastoffer.
  • I det temperaturen på kaffebønnene når rundt 200 grader skjer det en “popping” av kaffebønnene, og de ekspanderer ca. 50 prosent. Dette kalles første crack. Da kommer en rask utvikling og karamellisering av kaffen.
  • Nå gjelder det for kaffebrenneren å følge med på fargen kaffen får i utviklingstiden etter første crack. Stoppes brenningen for tidlig, kan det bli for lite sødme i kaffen. Litt for sent kan den bli brent og bitter med lite syre.
  • Det skjer også et andre crack* om brenningen får gå noen minutter lengre. I norsk brennestil er det normalt å stoppe før denne.
  • Når det er på tide å stoppe brenningen slippes kaffen ut av trommelen og ned på et gjennomhullet brett det trekkes kald luft gjennom.
  • Og så er kaffen klar.

* Kaffe som har gjennomgått andre crack er mer mørkbrent. Dette er det mange som gjør for å skjule at de har laget kaffe av bønner med ulik størrelse, som er ujevne og skadet – ja, enkelt og greit har dårlig kvalitet, som gir ditto dårlig smak på kaffen. Den blir rett og slett flat, kjedelig og pregløs.

Jo mørkere kaffen brennes, desto flere av de gode smakene forsvinner. Derfor er kaffen fra King Coffee lysere.

Spesialkaffe

All vår kaffe er spesialkaffe. Det viser til høy kvalitet på bønnene. For å bli kalt spesialkaffe må kaffen score over 80 av 100 poeng på en skala utarbeidet av Special Coffee Association. Bønnene brennes lyst og forsiktig i det som omtales som den «Nordiske brennestilen». Metoden fremhever spennende smaker som allerede finnes i kaffebønner. 

Ønsker du høy kvalitet på både kaffen og livene til de som dyrker den? Ta kontakt med oss i King Coffee.