Bytte til King Coffee utgjorde en forskjell

Før sommeren gikk Smart Innovation Norway til anskaffelse av en splitter ny kaffemaskin fra King Coffee. Maskinen er ikke helt som alle andre – for hver gang man henter seg en kopp med rykende varm kaffe, bidrar man til minst ett av FNs bærekraftsmål.
Bilde av kaffedrikkere hos Smart Innovation Norway

Da den gamle kaffemaskinen røk, benyttet vi muligheten til å gjøre en forskjell

– Vår nye kaffemaskin bidrar til de globale målene samtidig som den gir våre kolleger en topp kopp kaffe. Da vi kjøpte maskinen bidro vi direkte til et byggeprosjekt i Etiopia for rent drikkevann, og for hver kilo kaffe vi kjøper, bidrar vi til utdanningsfasiliteter for unge mennesker i Uganda, forteller Ulrika Holmgren, seniorrådgiver for Smarte Byer & Samfunn hos Smart Innovation Norway.

Kvalitet og bærekraft

Sammen med kurs- og konferanseansvarlig Ketil Thomsen er hun hjernen og pådriveren bak initiativet.

– Det er morsomt å hente kaffe nå, fordi displayet på maskinen viser hvilke bærekraftsmål man bidrar til mens kaffen lages til. Det minner oss hver dag om hva som er viktig, sier Holmgren (bildet).

Ideen oppstod da hun var på besøk hos en av selskapets samarbeidspartnere og ble forelsket i deres kaffemaskin. Da Smart Innovation Norways gamle maskin ikke lenger virket,

Lese hele artikkelen til Smart Innovation Norway her…